Najava redne letne skupščine

Veseli nas, da lahko vabilo za skupščino Združenja slovenske fotovoltaike (ZSFV) ponovno naslovimo na večje število podjetij delujočih na področju fotovoltaike. Predvsem v letih od 2014 do 2017 je namreč obseg priklopov novih kapacitet sončnih elektrarn močno upadel, s tem pa tudi aktivnosti članov našega združenja, vsaj kar se tiče področja fotovoltaike. Zatonu dejavnosti je sledilo tudi močno krčenje članstva in aktivnosti Združenja slovenske fotovoltaike (ZSFV).

 

Obseg kapacitet priklopov novih sončnih elektrarn v Sloveniji pa se je začel opazneje izboljševati šele v letu 2019 in še očitneje lani. Kljub temu, da smo sedaj priča organski rasti fotovoltaične panoge, ki ni niti rezultat uvajanja kakšnih dodatnih spodbud, stanje ni po godu vsem deležnikom slovenske energetike. Konzervativni pogledi na slovensko energetiko si namreč zatiskajo oči pred globalno transformacijo energetskih virov. Močno podcenjujejo pomen obnovljivih virov energije in s figo v žepu podpirajo mednarodne okoljske zahteve. Tako smo že in bomo tudi v prihodnosti priča nesmiselnim administrativnim in tehničnim zahtevam, katerih namen je ovirati obsežnejše priklope sončnih elektrarn.

 

Združenje slovenske fotovoltaike (ZSFV), gospodarsko interesno združenje ima s podobnimi situacijami veliko izkušenj. Še več, ravno zaradi tega obstajamo in fotovoltaiki že 13 let utiramo pot v Sloveniji. Bistvo združenja pa so njegovi člani in njihova medsebojna organiziranost. In ravno te zadeve je potrebno urediti na letni skupščini, da se nato lahko posvetimo osnovnemu namenu združenja. Na skupščini bomo predvsem prevetrili članstvo, kjer bo po novem večina novih članov, ki so na trgu med najaktivnejšimi in jim nikakor ni vseeno v kakšnem poslovnem okolju delujejo.

 

Če spadate med nove člane Združenja slovenske fotovoltaike (ZSFV) in vloge še niste oddali, lahko to storite s posredovanjem popolne vloge na info@zsfv.si. Vlogo najdete na www.zsfv.si, natančnej tukaj. Redna letna skupščina bo v ponedeljek, 28. junija 2021 v Celju.